Mark Luyk

Mijn naam is Mark Luyk.  Vanaf dit zomerseizoen ga ik bij At Vantage Tennis Academy werken. Ik heb er zin in!

Ik zit al bijna 30 jaar in het vak. Qua opleiding heb ik mijn A-, B- en C-licentie en TennisKids 1 gehaald via de KNLTB. Verder heb ik de opleidingen tot Loop- en Conditietrainer I, II en III gehaald via de IAPT.

Wat betreft mijn werkzaamheden heb ik veel verschillende dingen gedaan.

Ik heb onder andere:

  • Lesgegeven aan kinderen vanaf 5 jaar tot volwassenen van bijna 80
  • Gewerkt met absolute beginners, professionele spelers en alles ertussenin
  • Bondstraining gegeven in Capelle aan den IJsel en in Goes
  • Kinderen begeleid op Nederlandse Jeugdkampioenschappen, Tennis Europe toernooien en ITF-toernooien
  • Als meereizende coach van een Russische profspeelster gewerkt
  • Loop- en conditietraining gegeven
  • Een paar jaar lang mijn vakanties in Servië doorgebracht om daar te werken met een jeugdkampioene
  • Een trainerscursus gegeven in Libanon
  • Mentale training gegeven aan prestatief spelende jeugd

Wat ik het leukste vind als trainer, is als mensen bereid zijn mijn aanwijzingen op te volgen, zeker als ze daarmee, op welk niveau dan ook, resultaat boeken. Ik kan enorm genieten van mensen die ‘lekker een potje willen ballen’ en succes stimuleert me nog meer.

Het spelletje is leuker, als je het beter speelt!

Mijn specialiteit is spelers voor te bereiden op wedstrijden en ze te begeleiden tijdens toernooien. Ik ben benieuwd of er spelers zijn die bij At Vantage Tennis Academy trainen die willen kijken hoever ze daarmee kunnen komen. Misschien lopen die nu wel rond bij de jonge jeugd.

In mijn eerste seizoen bij At Vantage zal ik iedere dag op een andere locatie werken. Ik verwacht dan ook heel veel nieuwe mensen te leren kennen. Bij voorbaat mijn excuses als het even duurt voordat ik je naam onthoud! Verder verwacht ik regelmatig spierpijn te hebben (ha ha) want ik heb sinds een paar maanden Crossfit als mijn grootste hobby naast tennis – en daar ben ik zelf een absolute beginner.

Hopelijk tot ziens op de tennisbaan!

Mark

Similar Posts

Leave a reply

required*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.