Dash’35 is opgericht in 1935 en bestaat in 2019 dus 84 jaar. Het woord dash is afkomstig uit de Engelse taal en staat voor snelle klap, mep.

Dash – want dat is onze ‘roepnaam’ – is al sinds het begin van de jaren ’70 gehuisvest op het huidige park op de Monarda, aan de rand van de wijk Zuidhoven.

Wij zijn bij uitstek een vereniging waar prestatie en recreatie hand in hand gaan. Bijna de helft van onze ruim 650 leden (junioren en senioren) doet mee aan de diverse competities van de KNLTB, zowel in het voorjaar als in de herfst. De landelijke zondag competitie is het meest prestatiegericht. Dit jaar is Dash met twee mix-teams ingeschreven in de eerste klasse.

Door het hele jaar heen wordt uiteraard ook recreatief getennist, zowel ongeorganiseerd – door lekker samen af te spreken – als via intern georganiseerde competities, trainingsgroepen of de wekelijkse racketavond op maandag. Voor de nieuwe leden cq de beginnende senioren hebben we een tenniskennisprogramma. Dash is een traditionele gravel vereniging. Natuurlijk is de bespeelbaarheid onderhevig aan de weersomstandigheden. De ervaring leert overigens, dat we normaal gesproken van april tot en met november op onze banen terecht kunnen. Het intensieve gebruik van onze banen vergt veel onderhoud…. en dus veel vrijwilligerswerk. Helpende handen zijn altijd welkom. In de wintermaanden wijken veel van onze leden uit naar de “zaal” en daarmee bedoelen we dan de Schenkeldijkhal, een initiatief van de verenigingen Dash en CC.

Jeugd

Wij zijn een sportvereniging me een sterke jeugd afdeling. En met sterk bedoelen we heus niet dat we alleen maar aantrekkelijk zijn voor talentvolle jeugd. Dat zijn we wel, met drie jeugdteams in de eerste klasse en de mogelijkheid om door te stromen naar de sterke senioren afdeling, maar we bieden graag een aantrekkelijk pakket aan al onze meisjes en jongens, ruim honderd in totaal, verdeeld over 14 competitieteams. DE combinatie van een goede leuke clubtrainer en een actieve jeugdcommissie staat garant voor dat pakket. De verenigingstrainer Peter Paul Passchier, een clublid met veel ervaring, volledig bevoegd en heel enthousiast.  Naast hem worden extra trainingen verzorgt door At Vantage Tennis Academy.

Samen met PP, zijn club roepnaam, zorgt de jeugdcommissie (JC) voor de indeling van de competitieteamsen de jaarlijkse bal- en slagvaardigheidsdag. Maar de JC doet veel meer dan dat: organisatie van de clubkampioenschappen, jeugdkamp, open jeugdtoernooi, gezellige feestjes en de uitwisseling met andere verenigingen.

De Banen

Dash’35 beschikt over 10 gravelbanen. Die kunnen allemaal worden verlicht. Bij alle banen zijn er terrassen, zodat je van alle kanten de wedstrijden kunt bekijken. Daarnaast hebben we een miniveld, een oefenmuur en een zogeheten Tritennis-apparaat. Het dagelijks onderhoud wordt verzorgd door vrijwilligers van de club in samenwerking met de externe specialisten van het bedrijf BHS. Het jaarlijks prepareren van de banen voor het competitieseizoen en na de winterperiode is eveneens in handen van BHS. Uiteraard kunnen ook de spelers zelf meehelpen om de banen goed bespeelbaar te houden, door het consequent slepen van de banen na een training en na de wedstrijd. De instructies voor het slepen staan op een bord langs de baan.

 

Tennispark
Monarda 1a
3317 HL Dordrecht
tel: 078-6170960

D.L.T.C. Dash’35

Bij D.L.T.C. Dash’35 is het mogelijk om zowel in de zomer als in de winter les te krijgen. De zomerperiode loopt vanaf begin maart tot oktober en duurt 20 weken. De winterperiode loopt vanaf oktober tot en met begin maart en duurt 22 weken. De zomertrainingen worden gegeven op het tennispark en de wintertrainingen worden gegeven in de tennishal Schenkeldijk.

De trainingsdata en -tijden ontvangt iedere cursist minimaal 1 week voorafgaand aan de cursus.

In het algemeen geldt:

  • Zomerperiode: maart – oktober
  • Winterperiode: oktober – maart

Peter Paul Passchier

Christian Vroomen

Lesreglement D.L.T.C. Dash’35 

Zie D.L.T.C. Dash’35