gecertificeerd KNLTB 2018

At Vantage Tennis Academy heeft vanuit de KNLTB wederom de certificering voor de onderbouw gekregen en werkt samen met een uitgebreid netwerk van gecertificeerde tennisscholen.
De KNLTB heeft na een zorgvuldig certificeringstraject met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright een uitgebreid landelijk netwerk van onderbouw- en bovenbouwscholen samengesteld. Woensdag 14 maart ondertekenden 32 tennisscholen de overeenkomst tijdens de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Den Haag. De samenwerking gaat vanaf september 2018 in voor de duur van één jaar.

Het netwerk van gecertificeerde tennisscholen bestaat vanaf 1 september 2018 uit 7 tennisscholen voor talenten in zowel de basis- als de middelbare school leeftijd (t/m 18 jaar), omringd door 25 tennisscholen die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen. Een groot deel van deze tennisscholen maakt al

certificering KNLTB 2018

Wateringen, The Netherlands, March 14, 2018, De Rhijenhof , Certificering Tennisscholen
Photo: www.tennisimages.com/Henk Koster

langer deel uit van het netwerk, en een aantal nieuwe scholen zijn toegetreden. De geselecteerde tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. Bekijk hier een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen.

Samenwerking
Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met het uitgebreide landelijke netwerk: “De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze 32 tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uiterste best blijven doen om optimaal contact te onderhouden.”

Landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen
Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, werkt de KNLTB sinds september 2016 nauw samen met gecertificeerde tennisscholen die de jeugdopleiding verzorgen. Er is gekozen voor een samenwerkingsmodel waarin alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties gaan leveren. De KNLTB helpt de scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.

Alle gecertificeerde partners doorliepen met succes de selectieprocedure uitgevoerd door de KNLTB i.s.m. onafhankelijk adviesbureau NMC Bright en toonden zich bereid samen met de bond de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de top’. In 2019 wordt het certificeringstraject opnieuw in gang gezet.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

Similar Posts

Leave a reply

required*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.