At Vantage Tennis Academy
De prestatieve opleiding van At Vantage Tennis Academy is bedoeld om aanstormende talenten uit de regio Rotterdam, Voorne-Putten, Midden-Holland en de Drechtsteden op een “cluboverschrijdende” manier samen te laten trainen om elkaar te stimuleren en om elkaar naar een hoger niveau te brengen.

Deze talenten zijn bij de Tennis Academy ondergebracht in verschillende selecties nl: ROOD, ORANJE, GROEN, C Selectie, B Selectie,  A Selectie, Highschool en LOOT. Het Highschool tennis doen we in samenwerking met Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Sinds het schooljaar 2009 kunnen leerlingen met een LOOT-status en talenten in de onderbouw vier ochtenden in de week tennistraining volgen bij de Tennis Academy.
Bij de Tennis Academy wordt er met een methode getraind waarbij (zeker op jongere leeftijd) alle facetten die bij het tennisspel horen worden behandeld, zodat de speler een speltype kan ontwikkelen dat bij het karakter van de persoon ligt. Uiteraard staat plezier op en om de baan bovenaan.

Doelgroep
Talenten die er alles voor over hebben om te proberen de top van het internationale tennis te halen, komen terecht bij één van onze ervaren tennistrainers. Voorwaarde is dat het talent aanwezig is en dat de speler/speelster in kwestie gemotiveerd is om uren op de tennisbaan door te brengen. Tevens dienen de spelers deel te nemen aan de competitie / world tour, toernooien/events. At Vantage Tennis Academy heeft verschillende leeftijdsgroepen waarmee op niveau wordt getraind vanaf groepen t/m 8, 10, 12, 14, 17 jaar tot volwassen spelers.  (ROOD, ORANJE, GROEN, C Selectie, B Selectie,  A Selectie, Highschool en LOOT)

Locatie Regio Rotterdam (ROOD, ORANJE, GROEN, C Selectie, B Selectie,  A Selectie, Highschool en LOOT)
In de regio Rotterdam worden deze trainingen gegeven op het tennispark van  TV Victoria. Door in de wintermaanden gebruik te maken van de 8 indoorbanen en in de zomermaanden van 12 gravelbanen kan de tennisopleiding het hele jaar door trainingen verzorgen.

Locatie Regio Drechtsteden (ROOD, ORANJE, GROEN en GEEL)
In de regio Drechtsteden worden deze trainingen gegeven op de tennisparken TOP Papendrecht, DLTC Dash’35 en Thialf LTC. Door in de wintermaanden gebruik te maken van de 8 indoorbanen bij TOP Papendrecht en de 4 indoorbanen bij Tennishal Schenkeldijk en in de zomermaanden van 3 gravelbanen en 5 smash court banen bij TOP en de 10  gravelbanen bij Dash’35 en de 6 Canada Tenn banen bij Thialf kan de tennisopleiding het hele jaar door trainingen verzorgen.

Locatie Regio Voorne Putten (ROOD, ORANJE, GROEN en GEEL)
In de regio Voorne Putten worden deze trainingen gegeven op de tennisparken TC Rockanje, TC Rozenburg, TC de Kooistee en TV Vierpolders. Door de all-weather banen die op deze parken beschikbaar zijn kan de tennisopleiding het hele jaar door trainingen buiten verzorgen.

Geïnteresseerd
Uiteraard worden de bovenstaande eigenschappen beoordeeld door de coaches alvorens het opleidingstraject in gang wordt gezet. Dat gebeurt aan de hand van een intake-gesprek en een voorspeelmoment. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor

  • de Regio Rotterdam met Bart Koster: 06-30414588 of Raymond Schot: 06-19875827
  • de Regio Drechtsteden met Christian Vroomen: 06-23269142 of Cornella Luiten 06-21526211
  • de Regio Voorne-Putten met Raymond Schot: 06-19875827
  • de Regio Midden-Holland met Kjell Glissenaar: 06-18659178