Nieuwsgierig naar tenniskids? Hier lees je wat je moet weten

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids werken tennisleraren met oefeningen die zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengt: Rood, Oranje en Groen. Deze kleuren hangen samen met de leeftijd en mogelijkheden van de jeugdleden.

Het principe van spelen in Rood, Oranje en Groen is inmiddels internationaal de standaard om jeugd op te leiden. Binnen Tenniskids staan plezier en samenspel voorop en zijn wedstrijdresultaten in het begin ondergeschikt. Naarmate kinderen langer tennissen wordt het registeren van wedstrijdresultaten belangrijker.

Door de opbouw van de verschillende fases (Rood, Oranje en Groen) en de gebruikte materialen binnen Tenniskids:

  • Leren kinderen de juiste techniek;
  • Kunnen kinderen al heel jong wedstrijdjes spelen;
  • Hebben ze succeservaringen en plezier;
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn;
  • Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen vaak als team deelnemen. Dit stimuleert hun sociale vaardigheden.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen vaak als team deelnemen. Dit stimuleert hun sociale vaardigheden.
Inmiddels zijn er in Nederland ruim 700 officiële Tenniskidsverenigingen en meer dan 1.300 tennisleraren die lesgeven met de Tenniskidsmaterialen. In drie stappen bereiden deze trainers de kinderen voor op het echte tennisspel. Van klein naar groot, van Rood naar Oranje en Groen.