De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft 26 tennisscholen, gespecialiseerd in het opleiden van kinderen tot 12 jaar, gecertificeerd. Samen met de tennisbond en de al eerder gecertificeerde bovenbouw tennisscholen, gericht op oudere kinderen vanaf 12 jaar, vormen zij een landelijk netwerk dat in september 2016 operationeel is. De tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.

26 gecertificeerde tennisscholen

Onder regie van de KNLTB én in samenwerking met elkaar verzorgen 26 tennisscholen, waaronder At Vantage Tennis Academy, vanaf september de opleiding van talentvolle jeugdtennissers.

Samenwerking

Jan Siemerink, Directeur Sportief van de KNLTB, is blij met de zogenoemde certified partners: “Dit is een historisch moment. De oude structuur van het opleiden van talenten bestond al tientallen jaren, terwijl het tennislandschap enorm is veranderd. Nederland beschikt over veel kwalitatief goede tennisscholen. We willen intensief samenwerken met de beste mensen om Nederland tot de 10 beste tennislanden ter wereld te laten horen. Samenwerking is hierbij heel belangrijk. Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio’s worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen.”

Selectieprocedure

Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de Top’.

Similar Posts

Leave a reply

required*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.